|
www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marta G
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 8:53 am Temat postu: |
|
|
Ciekawe czy ze składek członkowskich kupili niszczarke _________________ Pozdrawiam serdecznie - tak serdecznie, jak Ty o mnie teraz myślisz |
|
Powrót do góry |
|
|
lisica
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 9:16 am Temat postu: |
|
|
Jak ktoś bardzo zawzięty będzie, to odbierze
Natomiast rzeczywiście rodowody FCI sa zabierane i na ich podstawie wystawiane ZOND-owskie,w domyśle trafiają do akt psa,tak jak wynik prześwietlenia.
Z autopsji wiem że zanosi się metrykę,po ok miesiącu odbiera się sam rodowód, opłaciwszy procedurę,z góry,analogiczna sytuacja z metryką/rodowodem FCI. |
|
Powrót do góry |
|
|
brawos
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 11:22 am Temat postu: |
|
|
ale od tego jest tatuaz w uchu ze wrazie czego to wszystko mozna odtworzyc i metryke i rodowod. U mnie byl taki przypadek, ze wlasciciel psa zgubil metryke tzn tak ja schowal ze nie mial zielonego pojecia gdzie jest i dalo rade to wszystko odtworzyc. Hodowca w takim przypadku musi potwierdzic, ze tej wlasnie osobie sprzedal psa i on jest prawnym wlascicielem i duplikat metryki jest _________________ www.brawosbis.pl
"... Bo pies to nie tylko pies, jak wiesz.
Pies to jest wszystko to, co chcesz..."
Ludwik Jerzy Kern
|
|
Powrót do góry |
|
|
lisica
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 3:48 pm Temat postu: Re: Klubo Komisja w sprawie długowłosego Owczarka |
|
|
lisica napisał: | mch napisał: |
widzialam rodowod psa z hodowli zrzeszonej w ZOND i bodajze 3 czy 4 pokolenie wstecz jedno z rodziców nazywalo sie to juz podam przykladowo ,,reks" z dopiskiem (KW) ,i nawias tez byl wiec chyba to nie byl przydomek . stąd ośmielilam sie tak napisac . poszukam tego zeby ci lisica podrzucic konkret na pw, ok ? |
Ok sama jestem ciekawa bo kiedyś pytałam,otrzymałam odpowiedź że ZOND zaczynał od psów z FCI |
W związku z tym że podałam info jakoby psy ZOND bazowały tylko i wyłącznie na psach FCI to winnam sprostowanie
Otóż w ZOND na początku działalnosci funkcjonował coś takiego jak KW,do tej pory wertując rodowody w internecie można spotkać psy z przodkami w KW,co sugeruje wątpliwości co do rasowości poszczególnych jednostek
mch miałaś rację |
|
Powrót do góry |
|
|
LN
|
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 9:14 am Temat postu: |
|
|
Czy coś się wyjaśniło w sprawie dlugowłosych ? Bo koniec roku blisko , a nic nie słychać w tej sprawie? _________________ www.anarchia-box.com
owczarki niemieckie & goldeny
Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony! |
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 1:30 pm Temat postu: |
|
|
LN napisał: | Czy coś się wyjaśniło w sprawie dlugowłosych ? Bo koniec roku blisko , a nic nie słychać w tej sprawie? |
Nic się nie może wyjaśnić dopóki w SV nie zapadną konkretne decyzje i wzorzec nie zostanie zmieniony - czyli aktualnie należy poczekać do czerwca 2009 - do corocznego zebrania SV _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|