Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jackdaw
|
|
Powrót do góry |
|
|
pumagr
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 3:39 am Temat postu: |
|
|
Witam nie przypominam sobie żeby w czasch kiedy hodowaliśmy głównie na materiale uwczesnego NRD był podział na użytki i eksterier, ale i owczarki miały inny charakter zdecydowanie. Moja LORA z Antuszy miała wyszkolenie PO II a GUSSI z Wiślanego Portu PO I własciwie obie te suki zdały egzaminy bez probleu a LORA nawet zajeła II-ga lokatę i srebrny medal przegrała tylko ze swoją miotowa siostrą LEKSĄ z Antuszy (nie pamiętam już jaką miała ilośc punktów ale sprawdze i napisze o tym pisząc jej historie _________________ Grażyna Ciesielska Rudasz |
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 9:35 am Temat postu: |
|
|
A może ktoś pamięta jakie owczarki wtedy startowały na zawodach PO3?
Bo ja pamiętam lata 80-te - Goliat z Polany Bratków Małgorzaty Starkiewicz czy też Denis z Mazańcowickiego Wzgórza p. Gregorczyka (po jego śmierci Denis zrobił Mistrzostwo Polski z Janem Lenardem).
Były to jednak już psy z linii zachodnioniemieckich: Goliat był synem Ibna v. Adeloga (i zarazem wnukiem VA1 '73'74 Dicka v. Adeloga). Denis (czyli po domowemu Bari) był synem reproduktora z hodowli "schwarzen Zwinger" - nie pamiętam niestety jakiego _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
LN
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 11:04 am Temat postu: |
|
|
Poszperałam w swoim archiwum i ustaliłam co następuje:
Denis z Mazańcowickiego Wzgórza ur. 5.VII.84r
był po Lord v. Zonser Heide i Arce z Mazańcowickiego Wzgórza
Goliat z Polany Bratków ur. 6 IX 79r. był po Ibn v. Adeloga i suce VIVERA As
Suki matki były z pewnością "enerdowskie "
Oba psy pochodziły ze Śląska ( Tychy , Katowice) miały oceny doskonałe, zdane wtedy jeszcze PO3 i status reproduktora. _________________ www.anarchia-box.com
owczarki niemieckie & goldeny
Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony! |
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 11:18 am Temat postu: |
|
|
LN napisał: | był po Lord v. Zonser Heide |
A nie wiesz może po kim był Lord?
Bo Denis miał tak charakterystyczne czaprakowe umaszczenie, że aż widziało się w nim linię zachodnioniemiecką! _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
|