| 
				www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON   
				 | 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

jackdaw

| 

Wysłany: Pią Lut 06, 2009 8:09 am    Temat postu: Mistrzostwa Śląska CACIT 2009 rok | 
				     | 

| 

Mistrzostwa Śląska CACIT 4-5.04.2009r.

Mistrzostwa Śląska CACIT 4-5.04.2009Związek Kynologiczny w Polsce Oddział w Bytomiu 

Oddziałowa Komisja Szkolenia Psów 

41-902 Bytom ul. Mickiewicza 13tel/fax. (032) 281-73-84, (032)389-43-99numer konta - I/O Bytom 84 10902011 0000000532000037 

Zapraszają na 

Międzynarodowe Otwarte Mistrzostwa Śląska Psów Obrończych

IPO I ,IPO III (CACIT),

eliminacje do MS IPO FCI 2009

IPO- A - Jaroslav Hodek (Czechy)

B -Jürgen Ritzi (Niemcy)

C - Friedrich Reichert (Niemcy)

Pozoranci:Rene Koneczny , Radomir Kupka ,Jaroslav Labik

Opłata startowa:IPO-100 pln (25euro), 

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ 15.03.2009

Wszelkie informacje na temat zawodów na :www.dog-sport.eu _________________ Filmiki z naszymi psami.

http://www.dorplant.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=93 | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

jackdaw

| 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 12:01 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Zapowiadają się bardzo ciekawe ,bardzo prestiżowe zawody.

Po tytuł CACIT pewnie przyjadą Czesi jak i Słowacy.

Dorplant team" tam będzie,możliwe że nawet z dwoma psami.

Młodziutka KATJA Cevaro z tego "teamu", "ma ochotę" na start w IPO-1   ,ale to się jeszcze zobaczy.Nie wiem czy o parę miesięcy nie za wcześnie na nią.

Ktoś się przymierza do startu w tych zawodach ? _________________ Filmiki z naszymi psami.

http://www.dorplant.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=93 | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

jackdaw

| 

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 8:14 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

27.02.2009.  

Lista zgłoszonych uczestników do udziału w zawodach CACIT - IPO, Bytom 04-05.04.2009 

(sortowanie wg. daty zgłoszenia] 

1.  Neck Connan Bohemia - ON    Roman Matloch - CZ  IPO I              

2.  DJUNA von Tjaernshaget - ON   Magdalena Królikowska - PL  IPO I              

3.  FANTAGIRA vom Ludwigstor - ON  

Michał Lewandowski - PL  IPO I              

4.  Baresca R.G. Alegranda - ROT  

Sebastian Pfajfer - PL  IPO I              

5.  AXEL Progresja - ON

Mirosław Bienia - PL  IPO I              

6.  ADRA Progresja - ON

Aneta Pfeifer - PL IPO I              

7.  AFERA Progresja - ON

Ewa Frączek - PL  IPO I              

8.  IRUS Von Casamano - ON 

Krzysztof Kasperek - PL

IPO I

9.  CYRIL pri Kastieli v GP - ON

Daniel Szydło - PL

IPO I

10.                   

1.

VAT Cevaro - ON

Dorota Stawicka - PL  IPO III  

2.  Kustmarken's AMIR - ON

Marcin Królikowski - PL IPO III 

3.  ATHENA SK SION - OBM

Jerzy Klaczak - PL IPO III              

4.  Eyk von Erikson - AT

Patrycja Frolenko - PL IPO III              

5.  Hajen LOKE - ON

Justyna Karolewska - PL IPO III              

6. 

OSKAR Bono Campo - OBM  Bartosz Przykuta - PL IPO III             

7.  Diro Skilos - ON

Agnieszka Leszczyńska - PL 

IPO III

8.  Dano Zamat - ON

Tomasz Stocki - PL

IPO III

9.                   

10. _________________ Filmiki z naszymi psami.

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

jackdaw

| 

Wysłany: Wto Mar 03, 2009 11:39 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Lista zawodnikow swiadczy o bardzo,bardzo wyrownanej walce.

To dobry zank dla polskiego poziomu IPO.

Jestem bardzo ciekaw zawodników IPO-1 bo z  IPO-3 to każdy z tych zawodników moze wygrać.Oczywiście trzymam kciuki za VATa ale faworytem moim jest Patrycja Florenko.Odnośnie drugiej i trzeciej lokaty może być różnie.Przeważają psy starsze,co nie znaczy że naprzykład Marcin królikowski nie zabłyśnie z młodym AMIRem,bo mają fajny styl pracy,który mi się podoba.Ale zdarzyć się może wszystko i zawody mogą być bardzo ciekawe. _________________ Filmiki z naszymi psami.

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

jackdaw

| 

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 11:20 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

W tych zawodach wystąpią w IPO-3 jeden a może  dwa eksteriery,międzyinnymi DIRO Skilos z Agnieszką Leszczyńską. 

Może jeszcze wystąpić zeszloroczny Mistrz Polski w IPO-3 Marcin Czlapa z  eksterierową UNKĄ z Tuszyńskiego Lasu   

Eksteriery też mogą namieszać   

A zawody to nie tylko umiejętnosć dobrego gryzienia,zwlaszcza w IPO-3 i w dodatku tej rangi zawodach,gdzie  pies musi niezłe obciązenia wytrzymywać w elementach poza samym gryzieniem.

Przygotowanie się zawodnika i psa wymaga mnóstwo fachowej roboty a już wyczynem jest  zrobić to z eksterierem.

Duży szcun dla tych zawodnikow,którzy się tego podejmują. _________________ Filmiki z naszymi psami.

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

jackdaw

| 

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 11:32 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

1.  Neck Connan Bohemia - ON    Roman Matloch - CZ  IPO I              

2.  DJUNA von Tjaernshaget - ON   Magdalena Królikowska - PL  IPO I              

3.  FANTAGIRA vom Ludwigstor - ON  

Michał Lewandowski - PL  IPO I              

4.  Baresca R.G. Alegranda - ROT  

Sebastian Pfajfer - PL  IPO I              

5.  AXEL Progresja - ON

Mirosław Bienia - PL  IPO I              

6.  ADRA Progresja - ON

Aneta Pfeifer - PL IPO I              

7.  AFERA Progresja - ON

Ewa Frączek - PL  IPO I              

8.  IRUS Von Casamano - ON 

Krzysztof Kasperek - PL

IPO I

9.  CYRIL pri Kastieli v GP - ON

Daniel Szydło - PL

IPO I

10.  AIK Rovra - ON

Lech Szczepański - PL

IPO I

1.

VAT Cevaro - ON

Dorota Stawicka - PL  IPO III  

2.  Kustmarken's AMIR - ON

Marcin Królikowski - PL IPO III 

3.  ATHENA SK SION - OBM

Jerzy Klaczak - PL IPO III              

4.  Eyk von Erikson - AT

Patrycja Frolenko - PL IPO III              

5.  Hajen LOKE - ON

Justyna Karolewska - PL IPO III              

6. 

OSKAR Bono Campo - OBM  Bartosz Przykuta - PL IPO III             

7.  Diro Skilos - ON

Agnieszka Leszczyńska - PL 

IPO III

8.  Dano Zamat - ON

Tomasz Stocki - PL

IPO III

9.  Jasyr z Jastrzebskiego Zagonu - OBM

Dariusz Kowalski - PL

IPO III 

10.  Enzo vom alten Wingertshaus - ON

Piotr Andersohn - PL

IPO III

11.  Gitano - OBM

Franciszek Wiśniewski - PL

IPO III

12.  Uno Lasmon - ON

Martin Barjak IPO III _________________ Filmiki z naszymi psami.

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

askad

| 

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 7:45 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

WYNIKI IPO1

Zaliczyły - i tym samym mają lokaty:

Lokata 1.: CYRIL pri Kastieli, owczarek niemiecki, przewodnik Daniel Szydło - PL, ślad: 95,  posłuszeństwo: 85,  obrona: 95,  RAZEM: 275 pkt

Lokata 2.: DJUNA von Tjaernshaget, owczarek niemiecki, przewodnik Magdalena Królikowska - PL, ślad: 96,  posłuszeństwo: 95,  obrona: 83,  RAZEM: 274 pkt

Lokata 3.: AIK Rovra, owczarek niemiecki, przewodnik Lech Szczepański - PL, ślad: 97,  posłuszeństwo: 87,  obrona: 87,  RAZEM: 271 pkt

Lokata 4.: HANIBAL z Jurschtavu, owczarek niemiecki, przewodnik Marek Szczepański - PL, ślad: 92,  posłuszeństwo: 87,  obrona: 91,  RAZEM: 270 pkt

Lokata 5.: BARESCA RG Alegranda, rottweiler, przewodnik Sebastian Pfajfer - PL, ślad: 85,  posłuszeństwo: 78,  obrona: 91,  RAZEM: 254 pkt

Lokata 6.: NECK Connan Bohemia, owczarek niemiecki, przewodnik Roman Matloch - CZ, ślad: 81,  posłuszeństwo: 73,  obrona: 97,  RAZEM: 251 pkt

Nie zaliczyły:

AFERA Progresja, owczarek niemiecki, przewodnik Ewa Frączek - PL, ślad: 24,  posłuszeństwo: 78,  obrona: 78,  RAZEM: 180 pkt

IRUS Von Casamano, owczarek niemiecki, przewodnik Krzysztof Kasperek - PL, ślad: 20,  posłuszeństwo: 66,  obrona: 84,  RAZEM: 170 pkt

FANTAGIRA vom Ludwigstor, owczarek niemiecki, przewodnik Michał Lewandowski - PL, ślad: 38,  posłuszeństwo: 82,  obrona: 30,  RAZEM: 150 pkt

ADRA Progresja, owczarek niemiecki, przewodnik Aneta Pfeifer - PL, ślad: -,  posłuszeństwo: 80,  obrona: dyskwalifikacja,  RAZEM: dyskwalifikacja

AXEL Progresja, owczarek niemiecki, przewodnik Mirosław Bienia - PL, ślad: -,  posłuszeństwo: 48,  obrona: dyskwalifikacja,  RAZEM: dyskwalifikacja _________________ Asia Domańska
  Ostatnio zmieniony przez askad dnia Pon Kwi 06, 2009 8:40 am, w całości zmieniany 1 raz | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

askad

| 

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 8:12 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

WYNIKI IPO3

Zaliczyły - i tym samym mają lokaty:

Lokata 1.: ATHENA SK Sion, owczarek belgijski malinois, przewodnik Jerzy Klaczak - PL, ślad: 93,  posłuszeństwo: 96,  obrona: 93,  RAZEM: 282 pkt

Lokata 2.: JASYR z Jastrzębskiego Zagonu, owczarek belgijski malinois, przewodnik Dariusz Kowalski - PL, ślad: 87,  posłuszeństwo: 87,  obrona: 92,  RAZEM: 266 pkt

Lokata 3.:  OSKAR Bono Campo, owczarek belgijski malinois, przewodnik Bartosz Przykuta - PL, ślad: 78,  posłuszeństwo: 84,  obrona: 95,  RAZEM: 257 pkt

Lokata 4.: GITANO Nocne Marki, owczarek belgijski malinois, przewodnik Franciszek Wiśniewski - PL, ślad: 90,  posłuszeństwo: 70,  obrona: 91,  RAZEM: 251 pkt

Lokata 5.: DIRO Skilos, owczarek niemiecki, przewodnik Agnieszka Leszczyńska - PL, ślad: 74,  posłuszeństwo: 84,  obrona: 86,  RAZEM: 254 pkt

Nie zaliczyły:

VAT Cevaro, owczarek niemiecki, przewodnik Dorota Stawicka - PL, ślad: 63,  posłuszeństwo: 96,  obrona: 86,  RAZEM: 245 pkt

Kustmarken's AMIR, owczarek niemiecki, przewodnik Marcin Królikowski - PL, ślad: 52,  posłuszeństwo: 93,  obrona: 95,  RAZEM: 240 pkt

UNO Lasmon, owczarek niemiecki, przewodnik Martin Barjak, ślad: 20,  posłuszeństwo: 91,  obrona: 87,  RAZEM: 198 pkt

ENZO vom alten Wingertshaus, owczarek niemiecki, przewodnik Piotr Andersohn - PL, ślad: 81,  posłuszeństwo: 88,  obrona: dyskwalifikacja,  RAZEM: dyskwalifikacja

Hajen LOKE, owczarek niemiecki, przewodnik Justyna Karolewska - PL, ślad: 34,  posłuszeństwo: -,  obrona: -,  RAZEM: - _________________ Asia Domańska | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

askad

| 

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 8:34 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Mam nadzieję, że doczekamy się relacji z zawodów    Dorota, Sławek (i inni oczywiście również) - napiszcie coś - wszyscy czekamy bardzo niecierpliwie       

Ja byłam na zawodach bardzo krótko (praca    ), z niedzieli mam kilka filmików nagranych przez mojego męża z synem - ale jeszcze nawet nie miałam czasu ich obejrzeć, więc nie wiem jakiej są jakości. _________________ Asia Domańska | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Basia i V

| 

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:22 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Wyniki wraz z dodatkowymi nagrodami za najlepszy ślad, posłuszeństwo i obronę zamieściłam na stronie KON.

Moje wrażenia jako widza są bradzo pozytywne - znakomita organizacja, nie było ŻADNYCH przerw, sędziowie bardzo dokładnie komentowali ćwiczenia i punktację, a występy psów i przewodników były w większości na zupełnie dobrym poziomie. Zresztą widać to było i w punktacji. Ucieszyło mnie to, że coraz wiecej jest psów, które zaliczają ćwiczenie B nie "za karę" snując się smutno, acz karnie za przewodnikiem, ale okazując rzeczywiste zaangażowanie we współpracę z przewodnikiem. I na pewno nie sprawia im to przykrości, niektóre są radosne, inne tylko pogodne. To duży postęp, który się dokonał w ciągu ostatnich paru lat. Myślę, że przyczyniły się do tego prywatne seminaria i szkolenia prowadzone poza strukturami ZKwP.

Obrony większość psów w klasie III zaliczyła bardzo ładnie - tylko jeden pies dostał dyskwalifikację, ale za to, że nie puścił rękawa. Klasy I nie widziałam.

Najlepszą obronę zaliczył pies Marcina Królikowskiego, choć moim zdaniem obrona malinois Bartka Przykuty wcale nie była gorsza (w każdym razie oba psy robiły to w imponującym stylu).

Co do śladu - wiem, że były jakieś animozje między organizatorami i zawodnikami, paru psom, które zawsze do tej pory miały poprawny ślad zupełnie nie poszło. Cóż, tak bywa. _________________ Barbara Pawlik | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Grandziocha

| 

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:28 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Cytat: | 	 		  | VAT Cevaro, owczarek niemiecki, przewodnik Dorota Stawicka - PL, ślad: 63,  posłuszeństwo: 96,  obrona: 86,  RAZEM: 245 pkt | 	                         

Proszę mnie żle nie zrozumieć Pani Doroto.

Wcale mnie to nie dziwi.Dla mnie VAT jest  takim prawdziwym "MACHO" to facet pełną gębą.Nie łatwo jest przejąć takiego psa.Gratuluję odwagi a następnym razem będzie lepiej. _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl

zhetmanskiejsfory@gmail.com | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Basia i V

| 

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:45 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Grandziocha napisał: | 	 		   	  | Cytat: | 	 		  | VAT Cevaro, owczarek niemiecki, przewodnik Dorota Stawicka - PL, ślad: 63,  posłuszeństwo: 96,  obrona: 86,  RAZEM: 245 pkt | 	                         

Proszę mnie żle nie zrozumieć Pani Doroto.

Wcale mnie to nie dziwi.Dla mnie VAT jest  takim prawdziwym "MACHO" to facet pełną gębą.Nie łatwo jest przejąć takiego psa.Gratuluję odwagi a następnym razem będzie lepiej. | 	  \

Ale tu można gratulować nie tylko odwagi, ale i wyniku - VAT zdobył wyróżnienie za najlepiej wykonane ćwiczenie B.   _________________ Barbara Pawlik | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

jackdaw

| 

Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 6:06 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

[quote="Grandziocha"] 	  | Cytat: | 	 		  [b]

Dla mnie VAT jest  takim prawdziwym "MACHO" to facet pełną gębą.Nie łatwo jest przejąć takiego psa.Gratuluję odwagi a następnym razem będzie lepiej. | 	  

Powiem tylko że jesteśmy z występu bardzo zadowoleni.Uwazam,że 96/100 punktów to doskonały wynik z posluszeństwa.Sędziowie wyróżnili Dorotę i VATa jako parę,która wygrała konkurencję"najlepsze posluszeństwo".

Jak tu się nie cieszyć   .

Śladu ze mną VAT też na tym terenie by nie zrobił lepszego.

W obronie mogło być lepiej ze strony Doroty w kwewstii głośności wydawania komend. Ale wiemy na czym  następnym razem mamy się skupić.Dorota po prostu musi "ryczeć" na niego przy komendach "puść".VAT musi wiedzieć kto rządzi w tym zespole   Dorotka zapomniała przez chwilę ze to nie jest grzeczny piesek na zawodach.Jak zaczęla zdecydowanie głosem reagować to VAT puszczał bez problemu i chodzil jak zegareczek.Ale 86 z tej konkurencji to też nieżle jak na początek.

W ogóle cały występ,lącznie z obroną własnie opisuję na swojej stronce w dziale "aktualności".Zapraszam do poczytania. _________________ Filmiki z naszymi psami.

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|