|
www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Basia i V
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 2:48 pm Temat postu: Obedience na Slasku |
|
|
Mam takie pytanie - moze bardziej do dzialu sport, ale juz tu mi sie wpisalo - moze admin przeniesie.
Od paru lat rozwija sie w Polsce dyscyplina pod tytulem "obedience". To sportowe posluszenstwo wg regulaminu FCI (dla tych , co dadza rade pokonac regulaminy krajowe ). I w tej dyscyplinie startuja psy rozmaitych ras (najlepsze wyniki maja bordery), w Polsce startuje calkiem sporo ON, ale chyba nigdy nie spotkalam psow ze Slaska . Na PT , czy IPO regularnie przyjezdza spora reprezentacja - a na obi nie. Czyzby to jakis protest? A moze niewiedza?
Osobiscie uwazam, ze lepiej zaliczyc klase 0 obi na zawodach, niz PT na oddzialowym egzaminie. _________________ Barbara Pawlik |
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 10:19 am Temat postu: |
|
|
Nie wiem jaka jest tego przyczyna. Ja powiem od siebie Zawsze pasjonowało mnie IPO i PT traktuje trochę "po macoszemu" - tzn. uczę od szczeniaka śladu, obronu i posłuszeństwa równolegle - PT zdając niejako przy okazji organizowanego egzaminu - ale nie skupiam się na nim. Stąd też nie zastanawiam się pewnie nad zdawaniem Obedience zamiast PT. _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|