|
www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Grandziocha
|
|
Powrót do góry |
|
|
brawos
|
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 5:11 pm Temat postu: |
|
|
ale kto go wybral Bo przeciez nie owczarkarze tylko Zarzad Glowny Tak czy nie.....prosze mnie sprostowac jesli sie myle.... _________________ www.brawosbis.pl
"... Bo pies to nie tylko pies, jak wiesz.
Pies to jest wszystko to, co chcesz..."
Ludwik Jerzy Kern
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grandziocha
|
|
Powrót do góry |
|
|
Basia i V
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 9:19 am Temat postu: |
|
|
Skoro mowimy o strukturze ZKwP to chcialam napisac pare slow. Juz wybory delegatow na zjazd to pierwszy problem. Bo kto kandyduje na delegata? Pierwsza grupa to sedziowie-staruszkowie, ktorzy w zasadzie powinni juz przejsc na emeryture, bo rzadko kiedy sa zdolni do rzeczywistej pracy na rzecz polskiej kynologii, ale maja wielkie zaslugi z lat ubieglych. Druga grupa to wspolpracownicy aktualnego zarzadu, bedacy "na smyczy" przewodniczacego oddzialu. W kazdym razie - tak jest w Krakowie. I ci ludzie nawzajem siebie zglaszaja, a potem wybieraja - do wladz oddzialowych i na delegatow.
Problemem dodatkowym jest to, ze chociaz ON-karzy jest duzo, ale przeciez wybieraja nie tylko oni, ale przedstawiciele spolecznosci innych ras, majacych zupelnie inne od naszych potrzeby. Zatem prawie niemozliwy jest wybor takich delegatow, ktorym lezy na sercu dobro ON. No i jeszcze ci delegaci musieliby zostac wybrani do ZG, co niepopularnym w srodowisku kynologicznym ON-karzom raczej nie grozi.
Jeszcze gorsza jest sytuacja szkoleniowcow - oni nawet ilosciowo stanowia znikomy procent czlonkow oddzialu. Dlatego ich glosy nie maja zadnego znaczenia.
Mysle, ze kandydatami na delegata rzeczywiscie powinni byc ludzie-pasjonaci, dostatecznie mlodzi, aby miec chec do pracy i wystarczajaco doswiadczeni, aby dobrze sobie radzic z kierowaniem duzymi organizacjami.
Ciekawa jestem, jaka jest srednia wieku naczelnych wladz zwiazku, bo wydaje mi sie, ze baaardzo wysoka. Uwazam, ze dopoki nie nastapi wymiana pokoleniowa w ZKwP to nic sie nie zmieni. Zreszta nawet sama wymiana pokolen tez niewiele da, bo ci mlodsi dzialacze juz niestety juz nauczyli sie nie demokrtatycznych metod dzialania od starszego pokolenia - i nie widza powodu, aby cos zmieniac. _________________ Barbara Pawlik |
|
Powrót do góry |
|
|
Wolf Jar Gość
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 9:40 am Temat postu: |
|
|
Przepisów ZK się łatwo nie zmieni to tak jak w PZPN ale żadne przepisy nie zabraniają powstania Klubu rasy, który w swej sile obroni rację rasy ON i wymusi jakby powstanie zasad hodowli nie odbiegających od liczących się. Władze takiego kluby wybieramy my - oni działają, a my patrzymy czy dobrego wyboru dokonaliśmy jeżeli nie to będą następne wybory. Jeżeli tego owczarkarze nie zrobią inaczej mówiąc nie postawią kropki nad i to ta dyskusja jest bezcelowa i szkoda papieru |
|
Powrót do góry |
|
|
brawos
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 9:56 am Temat postu: |
|
|
Czyli co....... dla mnie jasne KON a nie jakas tam Klubo-komisja wybierana "demokratycznie". _________________ www.brawosbis.pl
"... Bo pies to nie tylko pies, jak wiesz.
Pies to jest wszystko to, co chcesz..."
Ludwik Jerzy Kern
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wolf Jar Gość
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 10:06 am Temat postu: |
|
|
Nie ważne jak się nazywa ma być Klub stworzony z członków, którzy zajmują się ON i tyle (tak jak wieś potrzebuje parafii z księdzem tak hodowcy, miłośnicy ON potrzebują barana do prowadzenia owieczek). Co do Klubu to nie ten co jest, bo oprócz składek nic nie oferuje, wystarczy wejść na stronę klubu i taka jaka strona takie działanie - żenada. |
|
Powrót do góry |
|
|
paweł dykowski
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 10:32 am Temat postu: |
|
|
I tu się zgadzam na 100 % procent!!! Klubo komisja to mega WAŁEK. Wzięli kasę na składkę i nawet legitymacji nie przysłali, nic kompletnie zero!!!!
Musimy naprawdę pomyśleć co zrobić i Z KIM ZROBIĆ żeby było dobrze.
Dlatego wątek Nowa Ruda założyłem ,bo tam w pięknym miejscu może uda się nam na spokojnie omówić jakieś nowe postulaty lub regulaminy???
Moglibyśmy za pomocą tego forum informować wszystkich innych i każdy postulat byłby oficjalnie na forum głosowany???
Pamiętam jak kilku moich przyjaciół z Gdańska stworzyło idealny projekt zwany Wiktoria Cukt. Był to projekt wirtualnego prezydenta ( Wiktoria ), która podawała projekt ustawy i ludzie za pomocą netu głosowaliby na każdy temat. nie potrzeba by było tylu posłów - osłów!!!!
To ci dopiero demokracja.
Oczywiście projekt wycofano w obawie o sam nie wiem o co... |
|
Powrót do góry |
|
|
Grandziocha
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grandziocha
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grandziocha
|
|
Powrót do góry |
|
|
paweł dykowski
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 11:16 am Temat postu: |
|
|
Pani Halinko,
chodziło mi o KON- pomyłka- zatem przepraszam. Ale co to ma wspólnego z moją mądrością???
Natomiast status jaki by nie był Pani Halinko został stworzony przez ludzi i przez ludzi może zostać zmieniony! Potrzeba tylko odrobina dobrej woli i wspólnego stanowiska, a z tym jak widać nie jest najlepiej. |
|
Powrót do góry |
|
|
Basia i V
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 11:16 am Temat postu: |
|
|
brawos napisał: | Czyli co....... dla mnie jasne KON a nie jakas tam Klubo-komisja wybierana "demokratycznie". |
Na mily Bog, Bravos - wybory w demokracji dzieli sie na bezposrednie (dla malych organizacji - tak jest w oddzialach i w KON) oraz posrednie, czyli za pomoca delegatow. Jak sobie wyobrazasz zjazd wszystkich czlonkow ZKwP w Polsce i wspolne obrady, dyskusje wreszcie - wybory? Jaki lokal do tego proponujesz? Zakladajac, ze przyjedzie tylko 30 % czlonkow.
ALE
Delegaci wybrani na zjazd nie powinni byc brani "z rozdzielnika" prezesa, czy z lapanki. To powinni byc odpowiedzialni i swiadomi swojej roli ludzie, do ktorych mamy zaufanie. Powinnismy wybierac tych, co mysla i mowia podobnie jak my. My - szarzy czlonkowie mamy prawo i obowiazek przedstawic nasze postulaty delegatom. Na zjezdzie te postulaty powinny byc zgloszone do dyskusji przez "naszych" delegatow.
Tyle teoria _________________ Barbara Pawlik |
|
Powrót do góry |
|
|
Grandziocha
|
|
Powrót do góry |
|
|
paweł dykowski
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 11:37 am Temat postu: |
|
|
Nie ma sprawy Pani Halinko! Ja nie należę do obrażalskich.
Poza tym uważam że warto wymieniać poglądy! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|