|
www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
askad
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 9:05 am Temat postu: |
|
|
Basia i V napisał: | A skąd te informacje i najważniejsze - czy są to informacje PEWNE? Czy tylko plotki?
Nie mówiąc o tym, że skoro składek było tylko 70, to klub powinien zostać zawieszony... |
Mam nadzieję, że na pierwszą część Twojej wypowiedzi odpowie Jarek.
Ja mogę tylko podejrzewać, że chodziło mu o umożliwienie przez zarząd komisaryczny płacenia składek wstecz - tzn. np. w sobotę przed zebraniem "październikowym" można było zapłacić składki za poprzednie lata. Więc niejako osoby, które na kwietniowym zebraniu nadzwyczajnym nie były członkami Klubu, na zebraniu "październikowym" członkami już byli.
Natomiast co do kwestii zawieszenia Klubu ze względu na zbyt małą liczbę członków - wydaje mi się, że Jarkowi chodziło o składki za rok 2009 - a na to jest czas do końca roku - dopiero potem podawana jest aktualna liczba członków za rok 2009. _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 9:01 am Temat postu: |
|
|
Na stronie Klubu pojawił się plan pracy Zarządu Klubu:
http://www.owczarek-niemiecki.com/plan%20pracy%202010.htm
Wydaje mi się, że bardzo pozytywnym jest, że zostało to podane do wiadomości publicznej. Myślę również, że rozwinie się dyskusja na tematy poruszone w tym planie: sprawa testów psychicznych, wystawy klubowej etc. _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 9:47 am Temat postu: |
|
|
Duskutantów zainteresowanych sprawą wystawy klubowej czy też planami zmian z projekcie testów psychicznych odsyłam do innych wątków.
Jako, że niniejszy watek dotyczy nowego zarządu KON - wydaje mi się, że poniższą sprawę poruszam we właściwym wątku.
W planie pracy nowego zarządu możemy przeczytać jakże trafną charakterystykę tego - czego doświadczyliśmy w roku 2009:
"W ostatnim okresie doświadczyliśmy niespodziewanej rezygnacji dotychczasowego Przewodniczącego Klubu kol. Zbyszka Szcześniaka, wyboru na Przewodniczącego kol. Krzyśka Dobrzańskiego, rozłamu wśród członków Klubu, unieważnienia wyborów z 2008 roku (głosowanie przez nieuprawnione osoby) i zawieszenie Zarządu Klubu, w następstwie powołanie Komisarycznego Przewodniczącego i wreszcie ponownych wyborów do Zarządu."
Dla mnie bardzo znamienne jest, że unieważnienie wyborów nie nastąpiło wprost po tych feralnych wyborach w Brzozie 2008, a dopiero po "rozłamie wśród członków Klubu".
Myślę, że powinno to stanowić lekcję dla nowo wybranego zarządu, aby wszelkimi siłami starał się zabezpieczyć przed powtórzeniem takiego scenariusza - gdyż unieważnienie wyborów w rok po wyborach jest niepotrzebnym marnowaniem energii i pracy wielu ludzi.
Wśród braci owczarkarskiej chodzą słuchy, że na tegorocznych wyborach również głosowały osoby nie uprawnione - nawet na tym forum został postawiony taki zarzut. Dlaczego więc Zarząd Klubu nie ustosunkuje się już teraz publicznie do tych pogłosek - przedstawiając uzasadnienie na jakiej podstawie pozwolono głosować osobom, które jeszcze kilka dni przed zebraniem nie miały zapłaconych składek za kilka lat wstecz.
Wydaje mi się, że takie oczyszczenie atmosfery jest nam wszystkim bardzo potrzebne, a zarazem będzie stanowić dobre zabezpieczenie przed ewentualnymi próbami podważenia tych wyborów w przyszłości. _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|