Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
LN
|
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Tutaj również widnieje dysplazja przy matce - ale tylko SV-Genetics mogłoby temu zaprzeczyć lub potwierdzić - ja nie posiadam tych płytek
Zdziwiła mnie natomiast lokata Zbója na Swiatówce - nie miałam pojęcia, że swojego czasu czołowy pies w Polsce był tak nisko lokowany - G10 _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
LN
|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Odszukam moje płytki albo nawet kupię nowe jest więcej takich kwiatków.... Smutno tylko , że potem to ciągnie się przez pokolenia i cierpią potem psy i ich nieświadomi niczego właściciele....
Nawet rozmnażając zupełnie zdrowe owczarki % dysplazji sięga 30.... _________________ www.anarchia-box.com
owczarki niemieckie & goldeny
Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony! |
|
Powrót do góry |
|
|
Mal
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 1:05 pm Temat postu: |
|
|
Dokument otrzymany od Luizy:
|
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 1:43 pm Temat postu: |
|
|
W/g tego dokumentu matka Zbója Acer Aureum - Zweety aus dem schwarzen Zwinger rzeczywiście miała dysplazję średnią (mittlere HD).
Moje pytanie - czy jest to wydruk z SV-Genetics
Cóż mogę powiedzieć w świetle takiego dokumentu
Zbój już dawno nie żyje, ale jest w rodowodach dużej liczby polskich psów i suk. Właściciele tych zwierząt powinni bacznie dobierać partnerów hodowlanych - pod względem przekazywalności dysplazji (HD-Zuchwert) _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
LN
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 4:49 pm Temat postu: |
|
|
Tak to jest z Sv - genetics _________________ www.anarchia-box.com
owczarki niemieckie & goldeny
Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony! |
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 5:21 pm Temat postu: |
|
|
A możesz podać, jaki to syn/córka Zbója też miał/miała dysplazję średnią w Niemczech
Z tego załącznika wynika, że było 1 takie zwierzę _________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
brawos
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 11:16 am Temat postu: |
|
|
Dr Blenau powiedziala, ze kiedys latwo bylo ocenic stawy. Przykladalo sie szablon i albo sie miescil albo nie. Teraz po latach okazuje sie ze psy ktore sie w szablonie niemieszcza wcale nie musza miec dysplazji. Tak zwane szpary wcale nie sa dysplazja. Oznacza to ze tak naprawde kiedys duzo psow moglo byc poprostu skrzywdzonych i wyciaganie teraz po latach takich spraw to troche wedlug mnie bez sesu.... _________________ www.brawosbis.pl
"... Bo pies to nie tylko pies, jak wiesz.
Pies to jest wszystko to, co chcesz..."
Ludwik Jerzy Kern
|
|
Powrót do góry |
|
|
|