|
www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pumagr
|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 10:10 pm Temat postu: |
|
|
alexandra napisał: | A wracajac do mojej definicji Bi-koloru to pozwalam sobie wkleic fotke
10 tyg Kiary vom Haus Tchorz..dla mnie typowy owczarek w umaszczeniu bi-kolor.
|
Olu w latach osiemidziesiatych jak hodowaliśmy na NRD to większość owczarków miala takie umaszczenie ( moja LORA z Antuszy też ) i byly to umaszczenia czarne podpalane a jak miały usmolone końcówki palców to mówiło się na to że z wyznacznikami , częściej te wyznaczniki występowały u owczarków ciemnowilczastych _________________ Grażyna Ciesielska Rudasz |
|
Powrót do góry |
|
|
Grandziocha
|
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 1:38 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam się w 100% z Grażynką to jest wybitnie cz-p owczarek.Dziś takie umaszczenie określa się cz-p płaszczowy i w latach 80tych takie umaszczenie było bardzo popularne.Czarne podpalane tzw.czapraki przyszły do Nas z byłego RNF ale dużo póżniej.Podobna historia jest z wilczastymi.
A ogólnie rzecz ujmując bardzo piękny kolor ma ta sunia. _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
zhetmanskiejsfory@gmail.com |
|
Powrót do góry |
|
|
pumagr
|
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 1:56 pm Temat postu: |
|
|
To prawda kolor ma piękny i te czarne oczy - uwielbiam to _________________ Grażyna Ciesielska Rudasz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|